Пратиоци

недеља, 22. новембар 2015.

Sta je to hormonalna joga?
Hormonalna joga terapija je prirodna alternativa, kako za zene , tako I za muskarce, da se na prirodan nacin ponovo podstakne produkcija hormnona, I da se hormone dovedu u njihovu prirodnu ravnotezu.
Simptomi nastali usled opadanja I dizbalansa hormona mogu se znacajno ublaziti, odnosno mogu potpuno nestati uz redovno I pravilno vezbanje.


Kako funkcionise hormonalna joga?
Hormonalna joga je izuzetno dinamican, energetski snayanoblik joge, pomocu kojeg punimo I harmonizujemo nase energetsko telo, te putem koncentracije I vizualizacije usmeravamo energju u odredjene zlezde ( jajnike,nadbubrezne zlezde, stitnacu I hipofizu).
Pritom koristimo dinamicne polozaje tela, bastriku( tehnikudisanja) I tradicionalne tehnike usmeravanja energije.
Ko treba vezbati hormonalnu jogu?
Zene iznad 35 godina. Zene kod kojih je usledila prerane menopauza prouzrokovana fizickim opterecenjima na pr. sportiskinje koje intenzivno treniraju ili usled stresa.
Sve zene koje se ne zele podvrgnuti hormonalnoj terapiji ili je zele prekinuti.
U posebnim slucajevima mlade devojke sa menstrualnim krvarenjima ( jaka krvarenja, snazni bolovi, izostanak menstruacije I policisticni jajnici).
Zene sa neostvarenim majcinstvom.
Sve zene sa sledecim simptomima: nesanica, razdrazljivost,depresija, predmenstrualni sindrom, opadanje kose, gubitak lipida, suva koza, problem sa pamcenjem, glavobolje, migrene, bolovi u zglobovima, osteoporoza.
Autorka: Olivera Nardeli 


Нема коментара: