Пратиоци

субота, 28. новембар 2015.

ŠTA JE  ZAKON  PRIVLAČENJA ?

Koliko vas se pita iz dana u dan šta je to Zakon Privlačenja ?
Da li je to još  jedan trend moderne psihologije koji  privlači ljude da istu kupuju I čitaju  ili je po sredi nešto drugo?
Bila sam  od onih koji  nisu verovali u Zakon Privlačenja sve dok ga nisam probala na sopstvenoj koži. Zapravo Zakon Privlačenja postoji koliko I ljudski vek . Svi smo mi nesvesno radili Zakon Privlačenja a nismo ni znali da ga radimo . Dokazi o njemu postoje I u Bibliji. Isus Hrist je govorio o njemu . Danas se više nego ikada spominje najčešće u pozitivnom kontekstu mada ima I onih koji ga pogrešno tumače I  primenjuju  I još  uvek ne znaju za njega. 



Zakon Privlačenja  je   Univerzalna energija  oko nas  koja se pokorava zakonima fizike , tj. reaguje na vibracije koje šaljemo iz dana u dan .  Ono što  treba da shvatimo jeste da smo  svi mi pre svega ENERGETSKA BIĆA.  Energetska bića koja žive u materijalnom svetu....
Ako ste gledali film TAJNU ili čitali knjigu ,  onda znate sta je Zakon Privlačenja . Ja lično smatram da je američka verzija Tajne dosta površno objašnjena i da je najbitniji deo tog zakona izostavljen. I to s razlogom.
Zakon Privlačenja kaže da uvek privlačimo ono kako vibriramo sto znači ako ste negativni , privlačićete negativne situacije i ljude u svoj život. Suprotno tome , ako ste pozitivni i vibrirate pozitivno , privlačićete to isto . Kako zračimo, to i privlačimo.
Medjutim , mnogi ljude ne mogu na pravi način da shvate ovaj zakon i misle ako pročitaju knjigu ili odgledaju film da su ceo posao zavrsili. A zapravo Tajna tek tada počinje....

Da biste radili Zakon Privlačenja pre toga morate da shvatite sledeće  ZAKON PRIVLAČENJA UVEK DELUJE.
Vi ne privlačite ono što želite. Vi privlačite ono  što jeste.
Svako od nas ima svoje energetsko polje koje vibrira na odredjenim frekvencijama i na taj način šalje svoje signale u spoljašnji prostor . A spoljašnji prostor reaguje na takvu frekvenciju ili vibraciju i odgovara na takav način da kreira vašu stvarnost  u skladu sa vašim vibracijama.
Drugim rečima Ako želita da budete bogati , morate da šaljete vibracije da ste već bogati . Da zamislite kako biste se osećali da ste bogati . Ali tu leži jedan paradoks. Kako se osećati tako kada podsvesni deo nas   zna da niste bogati ? To bi  izgledalo kao da lažete sami sebe .... Zapravo tada recite sebi  Biću bogat/ a ....Novac dolazi i tada zamislite da je novac tu. Dopustite da dodje.
Energetske vibracije šalje um, a dokazano je da um ne razlikuje stvarnost od fantazije.
Ako vidite nešto ili zamislite to isto, um šalje potpuno iste vibracije.
To znači da možete da zamislite da ste bogati, da vizuelizujete svoje bogatstvo i da tako vibrirate i šaljete te vibracije u Univerzum. Pošto je u Univerzumu sve u RAVNOZEŽI i skladu , Univerzum će se potruditi da vašu stvarnost i vašu fantaziju uskladi, da uskladi vibracije . Zbog toga je ovaj fenomen dobio naziv Zakon Privlačenja.
 Vaše  SRCE treba da bude  U SKADU SA vašim   CILJEM .... Primer ako želite da pobedite na nekom takmičenju , morate se osećati kao POBEDNIK . Još  jedna tehnika koja se radi  jesu afirmacije . Afirmacije se moraju zapisati na prazan beo papir i treba da ih zapisujete svojom rukom.  ZAŠTO ?   Zašto zapisivati afirmacije  ?  Zato što ih to čini 10 puta jačim . Zapisivanje pojačava to u vašem umu .  Osim afirmacija radite i tehniku Zahvalnosti. Budite zahvalni na svemu što imate. Zahvalnost i prihvatanje onoga što već  imamo potrebni su kako bi privukli ono što želimo.
Pored afirmacija i tehnike zahvalnosti potrebno je da svakodnevno radimo i meditacije. Meditacije nas SVESNO jačaju, bude svest i održavaju je budnom. Osnovni preduslov uspeha za Zakon Privlačenja  ili ostavrenje želje ili cilja jeste da se prvo uklone negativni elementi iz naše podsvesti jer oni su uzrok našeg stanja koje želimo da promenimo . Zato uzalud  privlačimo bilo šta ako prvo ne uklonimo ono što nas je dovelo u situaciju koju želimo da promenimo.
To se postiže meditacijom, njome se jača prisustvo svesti, koja sama po sebi otkiva i uklanja negativne sadržaje iz naše podsvesti i samim tim je automatski čistimo.
Suština Zakona Privlačenja je naš život u sadašnjem trenutku.  Zapitajte se  kakav je vaš  odnos prema sadašnjem trenutku.  Većina ljudi je zarobljena u svojoj prošlosti i li živi u svojoj budućnosti. Tajna leži baš u tome da svu pažnju usmerimo na sadašnji trenutak.
Kako ste proveli svojim predhodnih 5 minuta , takvi će vam biti sledećih 5 minuta. Nije lako naučiti kako funkcioniše Zakon Privlačenja ali isto tako nije ni teško.  Strpljenje i vreme dva preduslova koja su neophodna da biste uspeli u tome. Pored toga , potreban je svakodnevni RAD NA SEBI .
Meditacije, afirmacije, tehnike zahvalnosti samo  su  neke   od mnogobrojnih  koje vam mogu pomoći da dodjete do cilja.
I ne zaboravite da bismo bilo šta privukli u svoj život, moramo to BITI. Ako želite sreću, jednostavno budite SREĆA !!!
Autorka : Olivera Nardeli


Нема коментара: