Пратиоци

субота, 28. новембар 2015.

Tajna uspešnog života : ZAŠTO DANAS U SRBIJI SVAKO DRUGO DETE IMA KRIVU KI...

Tajna uspešnog života : ZAŠTO DANAS U SRBIJI SVAKO DRUGO DETE IMA KRIVU KI...: ZAŠTO DANAS U SRBIJI SVAKO DRUGO DETE IMA KRIVU KIČMU ? Da li ste znali da svako drugo dete u Srbiji ima krivu kičmu . Podaci su por...

ZAŠTO DANAS U SRBIJI SVAKO DRUGO DETE IMA KRIVU KIČMU ?


Da li ste znali da svako drugo dete u Srbiji ima krivu kičmu . Podaci su poražavajući ako se zna da je kičma stub celog tela I da bez zdrave kičme nema ni zdravog čoveka.
Do deformiteta kičme najčešće dolazi u periodu kad dete naglo raste I razvija se , a uzrok krivljenja kičmenog stuba posledica je pre svega nedostatka bavljenja sportom.
Rezultati sistematskih pregleda u školama širom Srbije pokazali su da je u pojedinim sredinama čak do 60 % mališana, odnosno svako drugo dete , ima krivu kičmu , što je bio razlog da se I ove godine pokrene  nacionalno – rasprostranjena akcija ‘’ Sportski čas ‘’ – ISPRAVI SE .
Sudeći po svemu , ova akcija nije urodia plodom jer je nesvesnost  roditelja toliko  rasprostranjena kada je fizička aktivnost u pitanju da su  rezultati zabrinjavajući. Škola kao institucija u kojoj dete treba da raste, da se razvija psihički, fizički I intelektualno, da sazri , ne čini ništa po pitanju ovog problema. Nedovoljan stručan kadar, manjak PROFESORA FIZIČKE KULTURE koji bi radili sa ovom decom I neposedovanje najsavremenijih metoda I znanja. Sa decom najčešće danas rade nestručna lica. Sve to dovodi do toga da se fizičkom vežbanju kao najzdravijem obliku I   metodu ne poklanja dovoljno pažnje  pa zato imamo sve više dece sa posturalnim deformitetima koje je kasnije, u daljem rastu I razvoju sve teže ukloniti I otkloniti.
Mnogi se pitanju kada je naidealnije vreme da dete počne da se bavi sportom ? Što pre…
Od treće godine dete vec može da krene sa nekim vidom fizičke aktivnosti kroz igru I zabavu.
Zato je potrebno da se PROFESORI fizičke kulture I treneri  vrate u vrtiće I ostale predškolske ustanove jer je neophodno da sa decom rade STRUČNA LICA iz sveta sporta . Vaspitačice ciji je zadatak vaspitavanje dece nemaju tu stručnost koju ima jedan PROFESOR fizičke kulture ili licencirani trener jer one ne poseduju znanje iz anatomije, fiziologije, biomehanike, korektivne gimnastike da bi mogle da rade sa decom I utiču na njihov rast I razvoj u pravom smislu te reči.
Ovom problemu se svakako treba vise posvetiti. Škola, roditelji, učitelji, predavači, nastavnici na celu sa trenerima I profesorima fizičke kulture  treba kroz saradnju da nadju pravo rešenje za rešavanje ovog problema.
Za rast I razvoj vašeg deteta neophodna je fizička aktivnost. Svakodnevna , pravilna I redovna fizička aktivnost kroz  neki vid sporta.
Dragi roditelji, što pre shvatite da je bavljenje sportom mnogo bitnije nego  časovi matematike ili skup mobilni telefon, skupe markirane patike , vaše dete ce vam jednoga dana na tome biti zahvalno. Ulažite u vašu decu na pravi način jer je bavljenje sportom najbolja investicija koju će dete imati do kraja života.
 Autorka : Olivera Nardeli

Hrana koja je loša za vašu kožu




Način na koji se hranite u velikoj meri utiče na zdravlje vaše kože. Ukoliko želite da je održavate zdravom,potrebno je da znate deset vrsta hrane koja ima negativan uticaj na kožu.


Hrana koja remeti balans vode uorganizmu

Dehidracija izaziva odumiranje kože. Naboranost je takođe rezultat manjka vlage u koži. Dehidracija i akne su međusobno povezani, jer odumiranje kože i mrtve ćelije kože dovode do pojave akni.

Preterana konzumacija soli

Preterano uzimanje soli zadržava dodatne količine tečnosti u telu, što dovodido otoka i naduvanog izgleda kože. Tekstura kože se takođe remeti preteranim uzimanjem soli. Stoga so, usoljena hrana, kiseli krastavci, konzervirana hrana, grickalice i slični proizvodi su izvori soli za vaše telo.

Preterano unošenje kofeina

Kofein je poznat kao stimulans koji povećava proizvodnju kortizola u telu i ubrzava proces starenja čineći kožu tanjom. Ovo dovodi do dehidracije kože i njenog boranja. Kofein je diuretik koji povećava rizik od dehidracije, tako daje potrebno obratiti pažnju na količinu koja se unosi. Isto važi za čajeve i čokoladu.

Alkohol

Alkohol takođe izaziva dehidraciju, dovodi do povećanog gubitka vode preko kože. Alkohol je faktor koji doprinosi psorijazi.

Namirnice sa visokim glikemijskim indeksom

Ovakva hrana uzrokuje drastične oscilacije sećera u krvi. Ovo dovodi do povećanog lučenja insulina, pojačane deobe ćelija kože i agregacije mrtvih ćelija, što dovodi do akni.

Preterano konzumiranje šećera

Ovde se ne misli samo na obični šećer, nego i na slatkiše i med.

Gazirani napici

Gazirani napici su noćna mora za kožu. Oni su pravi "zlikovci" za kožu.

Prerađena hrana

Prerađena hrana, konzervirano i zaslađeno voće i sokovi imaju malo vlakana, zbog čega se povećava glikemijski indeks. Prerađene namirnice sadrže velike količine soli. Kao nusprodukt obrade, takva hrana gubi korisne sastojke, koji su važni za zdravlje kože.

Slobodni radikali

Slobodni radikali negativno utiču na strukturu kože uništavajući kolagen i elastin, vlakna koja čuvaju strukturu kože. Oni nanose štetu i na ćelijskom nivou uticajem na strukturu DNK.

Crveno meso

Konzumiranje crvenog mesa, posebno onog s masnoćom, može dovesti do upalnih procesa. To se dešava zbog zasićenih masti koje se nalaze u mesu.

Pržena hrana

Prženje hrane dovodi do oksidacije masnih kiselina i destrukcije vitamina E i omega-3 masti prisutnih u uljima i mastima. Trans-masne kiseline podstiču proizvodnju slobodnih radikala pospešujući oksidacijski proces.

Preterano korišćenje veštačkih zaslađivača, boja i ukusa

Ove hemikalije se zadržavaju u organizmu i teško ih je izbaciti. Preterano konzumiranje dovodi do nastanka slobodnih radikala.

Brze dijete

Brze dijete su loše za kožu, a jedan od razloga je dehidracija. Telo ne zadržava dovoljne količine vode zbog manjka obroka. One uzrokuju promene nivoa šećera u krvi, a akne nisu iznenađenje.





ŠTA JE  ZAKON  PRIVLAČENJA ?

Koliko vas se pita iz dana u dan šta je to Zakon Privlačenja ?
Da li je to još  jedan trend moderne psihologije koji  privlači ljude da istu kupuju I čitaju  ili je po sredi nešto drugo?
Bila sam  od onih koji  nisu verovali u Zakon Privlačenja sve dok ga nisam probala na sopstvenoj koži. Zapravo Zakon Privlačenja postoji koliko I ljudski vek . Svi smo mi nesvesno radili Zakon Privlačenja a nismo ni znali da ga radimo . Dokazi o njemu postoje I u Bibliji. Isus Hrist je govorio o njemu . Danas se više nego ikada spominje najčešće u pozitivnom kontekstu mada ima I onih koji ga pogrešno tumače I  primenjuju  I još  uvek ne znaju za njega. 



Zakon Privlačenja  je   Univerzalna energija  oko nas  koja se pokorava zakonima fizike , tj. reaguje na vibracije koje šaljemo iz dana u dan .  Ono što  treba da shvatimo jeste da smo  svi mi pre svega ENERGETSKA BIĆA.  Energetska bića koja žive u materijalnom svetu....
Ako ste gledali film TAJNU ili čitali knjigu ,  onda znate sta je Zakon Privlačenja . Ja lično smatram da je američka verzija Tajne dosta površno objašnjena i da je najbitniji deo tog zakona izostavljen. I to s razlogom.
Zakon Privlačenja kaže da uvek privlačimo ono kako vibriramo sto znači ako ste negativni , privlačićete negativne situacije i ljude u svoj život. Suprotno tome , ako ste pozitivni i vibrirate pozitivno , privlačićete to isto . Kako zračimo, to i privlačimo.
Medjutim , mnogi ljude ne mogu na pravi način da shvate ovaj zakon i misle ako pročitaju knjigu ili odgledaju film da su ceo posao zavrsili. A zapravo Tajna tek tada počinje....

Da biste radili Zakon Privlačenja pre toga morate da shvatite sledeće  ZAKON PRIVLAČENJA UVEK DELUJE.
Vi ne privlačite ono što želite. Vi privlačite ono  što jeste.
Svako od nas ima svoje energetsko polje koje vibrira na odredjenim frekvencijama i na taj način šalje svoje signale u spoljašnji prostor . A spoljašnji prostor reaguje na takvu frekvenciju ili vibraciju i odgovara na takav način da kreira vašu stvarnost  u skladu sa vašim vibracijama.
Drugim rečima Ako želita da budete bogati , morate da šaljete vibracije da ste već bogati . Da zamislite kako biste se osećali da ste bogati . Ali tu leži jedan paradoks. Kako se osećati tako kada podsvesni deo nas   zna da niste bogati ? To bi  izgledalo kao da lažete sami sebe .... Zapravo tada recite sebi  Biću bogat/ a ....Novac dolazi i tada zamislite da je novac tu. Dopustite da dodje.
Energetske vibracije šalje um, a dokazano je da um ne razlikuje stvarnost od fantazije.
Ako vidite nešto ili zamislite to isto, um šalje potpuno iste vibracije.
To znači da možete da zamislite da ste bogati, da vizuelizujete svoje bogatstvo i da tako vibrirate i šaljete te vibracije u Univerzum. Pošto je u Univerzumu sve u RAVNOZEŽI i skladu , Univerzum će se potruditi da vašu stvarnost i vašu fantaziju uskladi, da uskladi vibracije . Zbog toga je ovaj fenomen dobio naziv Zakon Privlačenja.
 Vaše  SRCE treba da bude  U SKADU SA vašim   CILJEM .... Primer ako želite da pobedite na nekom takmičenju , morate se osećati kao POBEDNIK . Još  jedna tehnika koja se radi  jesu afirmacije . Afirmacije se moraju zapisati na prazan beo papir i treba da ih zapisujete svojom rukom.  ZAŠTO ?   Zašto zapisivati afirmacije  ?  Zato što ih to čini 10 puta jačim . Zapisivanje pojačava to u vašem umu .  Osim afirmacija radite i tehniku Zahvalnosti. Budite zahvalni na svemu što imate. Zahvalnost i prihvatanje onoga što već  imamo potrebni su kako bi privukli ono što želimo.
Pored afirmacija i tehnike zahvalnosti potrebno je da svakodnevno radimo i meditacije. Meditacije nas SVESNO jačaju, bude svest i održavaju je budnom. Osnovni preduslov uspeha za Zakon Privlačenja  ili ostavrenje želje ili cilja jeste da se prvo uklone negativni elementi iz naše podsvesti jer oni su uzrok našeg stanja koje želimo da promenimo . Zato uzalud  privlačimo bilo šta ako prvo ne uklonimo ono što nas je dovelo u situaciju koju želimo da promenimo.
To se postiže meditacijom, njome se jača prisustvo svesti, koja sama po sebi otkiva i uklanja negativne sadržaje iz naše podsvesti i samim tim je automatski čistimo.
Suština Zakona Privlačenja je naš život u sadašnjem trenutku.  Zapitajte se  kakav je vaš  odnos prema sadašnjem trenutku.  Većina ljudi je zarobljena u svojoj prošlosti i li živi u svojoj budućnosti. Tajna leži baš u tome da svu pažnju usmerimo na sadašnji trenutak.
Kako ste proveli svojim predhodnih 5 minuta , takvi će vam biti sledećih 5 minuta. Nije lako naučiti kako funkcioniše Zakon Privlačenja ali isto tako nije ni teško.  Strpljenje i vreme dva preduslova koja su neophodna da biste uspeli u tome. Pored toga , potreban je svakodnevni RAD NA SEBI .
Meditacije, afirmacije, tehnike zahvalnosti samo  su  neke   od mnogobrojnih  koje vam mogu pomoći da dodjete do cilja.
I ne zaboravite da bismo bilo šta privukli u svoj život, moramo to BITI. Ako želite sreću, jednostavno budite SREĆA !!!
Autorka : Olivera Nardeli