Пратиоци

недеља, 22. новембар 2015.

Ja tvrdim da sam porasla I do tri inča regularno vežbajući  jogu.
Evo par najosnovnijih saveta za one koji vežbaju jogu; 




1.      Koncentrišite se na disanje
Kontrola disanja je važna stavka joge I ključan faktor u produžavanju kičme. U svakoj pozi joge radite na tome da vam se kičma izdužuje sa svakim udahom koji mora biti kroz nos. Kako izdišete opet kroz nos,probajte da nastavite dalje sa pozom joge bez toga da forsirate previše svoje telo. 

2.       Naučitekako da stanete u pravilan stav
Za najboljerezultate, naučite stavove za pojedine poze od nekog instruktora. Čak Inajosnovnije poze pomoći će vam da izdužite kičmu ako imate pravilan stav.   
3.       Vežbajte okrete u sedećoj poziciji
Takve vežbe donose mnogo beneficije poput izduženja kičme, povećavaju pokretljivost kičme, jacaju mišiće koji podržavaju kičmu. Sve vežbe doprinose da izgledate više. Da biste izbegli povrede kičme I pritisak na nju tokom okreta stvaraće se određen iprostor u kičmi koji će je I produžiti. Kako udišete, istegnite se od vrata do kraja leđa a okret napravite u trenutku kada budete izdisali. 
4.       Pravite most
Jednostavne poze u kojima izvodite most pomažu istezanju I jačanju kičme , takođe su vrlo korisni pri eliminaciji stresa I dobijanju na energiji.
5.       Budite strpljivi
Vežbajući jogu dva puta nedeljno uskoro ćete biti u stanju da primetite poboljšanje u svom držanju ali će svakako biti potrebno da prođe neko vreme pre nego što ojačate leđa I popravite kičmeni stub.


Autorka: Olivera Nardeli  

Нема коментара: