Пратиоци

недеља, 22. новембар 2015.

OVLADAJTE SVOJIM UMOM  , OVLADAĆETE SVOJIM TELOM  ... 




Svojim telom možemo uraditi sve što poželimo ako pre toga ovladamo svojim umom! 



Ovo saznanje staro je gotovo koliko I ljudski vek ali se nekako mislima nije pridavao toliki značaj koliko se to radi danas.

Moć  autosugestije je velika I neprocenjiva.

Ta saznanja su oduvek bila poznata sportistima, naučnicima I lekarima..Danas I običnim ljudima koji na ovaj način žele da poboljšaju svoj kvalitet života.

Nije potrebno da postignete nivo mudraca sa Istoka, ili postanete jogijski Guru ili japanski Samuraj , da biste snagom svojih misli pobedili slabosti tela I tako sprečili mnoge bolesti.

Autosugestijom možemo da pobedimo sve svoje strahove, da ovladamo svojim osećanjima I emocije držimo  pod kontrolom. Većina tih osećanja koje imamo , kao što su osećaj usamljenosti, samoće, patnje I bola, kao I osećaj straha su samo igra našeg Uma.
Ne dozvolite da vas Um vlada sa vama….Ovladajte vi  nad njim.
Osnovni CILJ  svakog treninga autosugestije je postići savršenu fizičku ravnotežu, dostići potpuni duševni mir , uspostaviti ravnotežu izmedju duha , tela I uma.
Znanja koja se koriste  prilikom mentalnog treninga daju neverovatnu moć samopouzdanja da odluke u životu počnete da donosite sami, bez  čekanja da to neko uradi umesto vas. Postaćete gospodari a ne robovi vlastitog uma.
Na čudesan način možete razviti osećaj samopouzdanja, I osećaj hrabrosti u svakodnevnim aktivnostima I projektima.
Jogijski teoretičari  su milenijumima unazad proučavali I analizirali odnos duhovnog I materijalnog  posebno uticaj psihe na telo, I obrnuto. I zaključili su što I većina savremenih sportskih trenera a to je da je učinak treninga  je barem 20 %  veći ako svoje misli potpuno usredsredimo na telo tokom vežbanja.
Psiho – fizioliogija je naime, davno dokazala  da svaka naša misao doslovce iste sekunde deluje na telo, želudac, creva, srce I mozak. Stoga tokom bilo koje vrste rekreacijskog ili vrhunskog sportskog treninga treba biti apsolutno koncentriran ne samo na ,, motoriku,, tj,  pravilno izvodjenje pokreta, nego na tetive, disanje I otkucaje srca.
Misli moraju dati impuls telu, podsticati ga ali I registrovati šta se desava  ,,s  druge strane,, u zglobovima, mišićima….
Vežbe joge imaju povoljan uticaj na moć podsvesti.  Vežbe se izvode polako , I kontrolisanim pokretima, pružaju izvanrednu priliku  da se ujedno radi I na mentalnom treningu. 
Naše misli nam od života mogu  učiniti Raj ali I Pakao !
Na nama je da odlučimo da li ćemo im to dozvoliti!

Autorka : Olivera Nardeli

Нема коментара: