Пратиоци

понедељак, 23. новембар 2015.

KAKO VEŽBANJE DA PRETVORITE U UŽIVANJE ?

Želeli biste da počnete sa vežbanjem ali nikako da krenete u akciju! Pa I kad krenete ubrzo odustanete jer vam vežbanje predstavlja teret.
Sledite moje savete I videćete da će vam vežbanje ubrzo postati navika, potreba I uživanje.






1.      POSTAVITE CILJEVE
Definišite ciljeve koje želite da postignete ali morate biti realni.Previsoki ciljevi samo će vas naterati da odustanete od treninga. To znači da  posle mesec dana vežbanja ne možete da očekujete neke sjajne rezultate, pogotovo ako niste nikada vežbali ili ste pravili dugu pauzu. Organizmu je potrebno mesec dana da se adaptira na vežbanje.

2.      MOTIVIŠITE SE!!!
Svaki dan se podsetite žasto trenirate, I koje vam je to koristi donelo u životu ( ako vam je lakše zapišite na papir) .

3.      PRIPREMITE SE ZA USPEH
Vizualizujte svoj uspeh. Zamislite kakvi želite da budete I počnite da radite na tome.
To rade svi vrhunski sportisti.

4.      MENJAJTE TRENING

Redovnim menjanjem programa treninga izbeći ćete dosadu koja se cesto javlja jer mišići se neverovatno brzo adaptiraju na odredjen način vežbanja pa ga treba u skaldu sa tim menjati. Posavetujte se sa svojim instruktorom.

5.      VEŽBAJTE U PARU

Ako vam je lakše vežbajte u paru ali nemojte da pričate tokom treninga,nego mislite na pravilno izvodjenje vežbi I na pravilno disanje.

6.      NAPRAVITE RASPORED

Najbolje je da vodite DNEVNIK SAMOKONTROLE u kome ćete planirati svoje treninge I voditi evidenciju kada idete a kada ne.Tako ćete sebe naterati da odete na trening I onda kada vam se ne ide.

7.      NAGRADITE SEBE ZA TRUD
Uvedite posebno pravilo da posle uspešnog treninga počastite sebe nekom sitnicom. To može biti nešto što vas raduje, što ste dugo želeli da imate a niste, sat, cipele, komad odeće, nakit ili jednostavno ČOKOLADA!

8.      BUDITE UPORNI

Upornost se isplati! Teška je samo na početku ali kad predje u naviku nema te sile da vas spreči u bilo čemu. Primenite ovo načelo I na ostale segmente svog života. Što se tiče treninga ako niste raspoloženi za trening, pokušajte da vežbate samo pet minuta. Ako ni tada ne budete imali volje da nastavite da vežbate, spakujte se I idite kući. Imajte na umu ono što mnogi sportisti koriste: Volja se trenira onda  kada misliš da ne možes!

9.      NE ŽURITE
Naravno da ćete ponekad preskočiti neki trening.To može da se desi jednom ili dvaput u toku jednog meseca. Ne više od toga! Ne nervirajte se zbog toga. I ne žurite da odradite na sledećem treningu ono što niste uspeli na prošlom. Negubite ništa! Mišići vole odmor!

Od: Olivera Nardeli

Нема коментара: